Denan menovinkit viikonlopulle

La 30.8. Vastavirta-klubilla Anarkistisen Mansen Mustan Ristin keikkailta, jonka tuotot menevät anarkistiseen vankitukitoimintaan. Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/315484725295476/?fref=ts . Tule paikalle, solidaarisuus on aseemme!

Su 31.8. Hyökyaalto-verkoston tapaaminen Denalla klo 13 alkaen.

Ma 1.9. Avoin talokokous klo 17. Jos sulla on ideoita talon käyttöön, intoa järjestää tapahtumia tai squattitoiminta kiinnostaa muuten vaan, tervetuola paikalle!

Ma 1.9. Espanjan opiskelua kello 18.30

 

Hyökyaalto-verkoston tapaaminen Tampereella sunnuntaina 31.8. klo 13.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat entistä näkyvämpiä, mutta talouskasvun nimissä meitä painostetaan hyväksymään hankkeita, jotka ovat täysin kestämättömiä. Valtiovalta pitää talousveturinaan kaivosteollisuutta, ja kaivospampuille valtion tarjoama tuki sopii paremmin kuin hyvin. Ja jotta rikkaat voisivat rikastua, meidän olisi hyväksyttävä hupenevien makeiden vesien saastuminen ja otettava nöyrästi vastaan kaivoksilla avautuvat epävarmat ja vaarallisen työn työpaikat, koska muutakaan syrjäseuduilla ei ole tarjolla.

Välttääksemme totaalisen ekologisen ja sosiaalisen katastrofin sekä ilmastonmuutoksen moninkertaistumisen on meidän hylättävä kasvutalous. Kapitalismin kriisi voi olla myös mahdollisuus rakentaa uudenlaisia tapoja olla, ja luoda todellisia tarpeita tyydyttävää taloutta ja elämää.

Niin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Perussa, Australiassa kuin Intiassakin lukuisista kaivannaisalan hankkeista on jouduttu luopumaan paikallisen vastustuksen vuoksi. Ympäristökamppailujen vaikutuksesta luonnonvara-alalle sijoittaminen on käynyt yhä riskialtiimmaksi. Toiminta, joka vaikeuttaa ekosysteemejä tuhoavaa ja päästöjä aiheuttavaa tuotantoa, on toimintaa ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, oli kyseessä sitten kaivosteollisuus, ydinvoima tai fossiiliset polttoaineet.

Meidän tulee kamppailla kaikkia vallankäytön muotoja vastaan. Niukkenevat resurssit ovat vain yksi hyvä syy hävittää yksittäisten henkilöiden ja ryhmien vallankäyttö muiden ylitse. Ekologinen ja sosiaalinen kriisi johtuvat siitä, että toisten on sallittu hyväksikäyttää muita ihmisiä ja luonnonvaroja.

Tule mukaan pohtimaan minkälaista voisi olla anarkistisista lähtökohdista kumpuava ympäristövastarinta vuonna 2014 sekä lähitulevaisuudessa. Järjestäytymisen tavoitteena on, että jokainen voisi toimia omista lähtökohdistaan käsin – näin pyrimme estämään myös sisäisten hierarkioiden syntyä. Rakennetaan toimintaa niin, että se olisi kestävää toimijoiden kannalta ilman pelkoa turhasta uupumuksesta!

Hyökyaalto-verkoston tulevaisuutta ja toimintaa suunnitellaan Tampereella sunnuntaina 31.8 klo 13 alkaen squat Denalla osoitteessa Pispalan valtatie 138.

yhteydenotot: hyokyaalto@riseup.net

3 thoughts on “Denan menovinkit viikonlopulle

Comments are closed.